Tagliatelle s trhaným vepřovým masem, červenou cibulí a žampiony

2 porce, doba přípravy 20 minut

  • Trhané vepřové od Krahulíku 300 g
  • Těstoviny sušené /tagliatelle/ 160 g
  • červená cibule 100 g
  • žampióny 6 ks
  • smetana nebo Créme Fraiche 60 g
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • pažitka 30g
  • olej
  • sýr Grana Padano 48 g
  • bylinky na ozdobu

Do hrnce dáme vařit osolenou vodu. Jakmile voda začne vařit vložíme do ní těstoviny. Vaříme přibližně 8 - 10 minut, aby byly těstoviny „al dente“.
V menším kastrolu rozehřejeme olej a zlehka opečeme poloviny žampiónů a červenou cibuli nakrájenou na měsíčky. Přidáme masovou šťávu z Trhaného vepřového masa a smetanu /nebo Créme Fraiche/. Svaříme v krémovou konzistenci a přidáme vařené, ještě teplé těstoviny. Promícháme a popřípadě dochutíme solí a pepřem.

Trhané vepřové maso prohřejeme dle návodu na pytlíku a servírujeme s těstovinami. Nakonec posypeme strouhaným sýrem a nakrájenou pažitkou. Můžeme zdobit čerstvými bylinkami a pokapat olivovým olejem.

  • C:\fakepath\Tagliatelle s trhaným vepřovým masem, červenou cibulí a žampiony 01
  • C:\fakepath\Tagliatelle s trhaným vepřovým masem, červenou cibulí a žampiony 02
  • C:\fakepath\Tagliatelle s trhaným vepřovým masem, červenou cibulí a žampiony 03