Studentský talíř

Autor receptu: Jan Čada

Suroviny

  • Krahulík sous-vide trhané vepřové maso
  • hermelín
  • salátová zelenina (okurka, rajče, ledový salát, paprika, olivy)
  • vejce
  • krokety (možno zvolit jinou přílohu)
  • grilovací koření
  • ořechy
  • zálivka: bílý jogurt, hořčice, česnek, sůl, pepř, olej

Krok 1: Do rozkrojeného hermelínu vložíme nakrájené trhané maso Krahulík, posypeme grilovacím kořením a trochou oleje, zapečeme v troubě (nebo MW troubě).
Krok 2: Všechnu zeleninu nakrájíme, smícháme se zálivkou a přidáme uvařené vejce.
Krok 3: Polovina bílého jogurtu, lžíce plnotučné hořčice, sůl, pepř, trocha oleje a stroužek podrceného česneku, vše smícháme.
Krok 4: Krokety podle návodu pečeme v troubě.
Krok 5: Hermelín s masem, salát i krokety servírujeme na talíř (můžeme posypat ořechy). Porce je určena pro jednoho hladového studenta, velmi chutné, rychlé a překvapivě cenově dostupné i na koleji.

  • Studentský talíř