Hovězí líčka sous-vide s bramboro-batátovou kaší s pečeným česnekem a pažitkou

Autor receptu: Martin Valent

  • hovězí líčka Sous-vide Krahulík 600 g (2 balení)
  • voda 100 ml
  • brambory (varný typ C nebo B) 700 g
  • batáty 500 g
  • máslo 100 g
  • smetana 12% 100 ml
  • česnek 1 velká palice + 4 stroužky
  • olivový olej 1 lžíce
  • sůl

Postup

Maso připravíme podle návodu, nejlépe upečeme v troubě v zapékací míse s podlitím trochou vody, 30 minut při 220 °C. Z palice česneku odřízneme vršek, volné stroužky oloupeme, vše zakápneme olivovým olejem, posolíme, zabalíme do alobalu, pečeme v troubě souběžně s masem; upečený česnek z palice vymačkáme, volné stroužky odložíme k podávání. Batáty a brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, uvaříme doměkka v osolené vodě, scedíme, rozmačkáme, přidáme nakrájené máslo, ohřátou smetanu, sůl, vymačkaný česnek, většinu nakrájené pažitky a vymícháme hladkou kaši. Porci masa na talíři přelijeme výpekem, kaši ozdobíme zbylou pažitkou a opečeným stroužkem česneku.

  • Hovězí líčka sous-vide s bramboro-batátovou kaší s pečeným česnekem a pažitkou