Hovězí líčka s restovanými bramborovými noky a zahradní zeleninou

2 porce, doba přípravy 60 minut

Bramborové noky

  • pečené brambory 180 g
  • mouka hrubá 60 g
  • mouka krupice 10 g
  • vejce ½ ks
  • sůl, čerstvě mletý pepř

Brambory ve slupce položíme na vrstvu soli /nejlépe hrubozrnné/ a pečeme při cca 150°C doměkka. Necháme vychladnout (nejlépe do druhého dne), po té nastrouháme najemno. Přidáme sůl, pepř, celá vejce, hrubou mouku a krupici. Vše vypracujeme v hladké těsto. Vytvoříme válečky asi o průměru 2 cm a nakrájíme na špalíčky o velikosti 2 x 3cm. Noky vložíme do vroucí vody a vaříme přibližně 10 minut. Vyjmeme a vložíme do studené vody, schladíme a necháme osušit. Noky poté pozvolna pečeme na másle do zlatova.

Kořenová zelenina

  • mrkev 60 g
  • celer 60 g
  • kedlubna 60 g
  • cuketa 50 g
  • žampióny 4 ks
  • slunečnicový olej 6 ml
  • máslo 12 g
  • sůl, cukr
  • bylinky

Mrkev, celer a kedlubnu uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. K mrkvi můžeme přidat do vody cukr. Zeleninu schladíme a osušíme. Na pánvičce rozehřejeme olej a opečeme na plátky nakrájenou cuketu a půlky žampiónů. Poté přidáme kořenovou zeleninu a kedlubnu. Vše společně orestujeme, přidáme sůl, bylinky a máslo.

Hovězí líčka

  • Hovězí líčka od Krahulíku 300 g

Maso připravíme dle návodu na pytlíku v mikrovlnné troubě, hrnci či pečící troubě. Servírujeme s bramborovými noky a kořenovou zeleninou.

  • C:\fakepath\Hovězí líčka s restovanými bramborovými noky a zahradní zeleninou 01
  • C:\fakepath\Hovězí líčka s restovanými bramborovými noky a zahradní zeleninou 02
  • C:\fakepath\Hovězí líčka s restovanými bramborovými noky a zahradní zeleninou 03