Hovězí líčka s krémovým hráškovým rizotem

2 porce, doba přípravy cca 30 min

  • Hovězí líčka od Krahulíku 300 g (1 balení)
  • rýže na rizoto 200 g
  • olivový olej 30 ml
  • česnek 1 stroužek
  • tymián, sůl, mletý pepř
  • zeleninový vývar 0,5 l
  • bílé suché víno 100 ml
  • zelený hrášek kuličky 40 g
  • máslo 30 g
  • sýr Grana Padano 30 g
  • mladé hráškové lusky 10 ks
  • hráškové výhonky na ozdobu


Hovězí líčka připravíme dle návodu na pytlíku např. v pečící troubě. Troubu předehřejeme na 220˚C. Maso se šťávou vyjmeme z varného sáčku a vložíme do zapékací nádoby. Nádobu zakryjeme a pečeme po dobu 25 -30 minut. V případě potřeby lehce podlijeme vodou.

Po té si připravíme rizoto. V kastrolu rozehřejeme olivový olej, přidáme bylinky a rýži na rizoto, kterou neproplachujeme. Rýži orestujeme, přidáme celý stroužek česneku /který na konci vyjmeme/, osolíme. Zalijeme vývarem, bílým vínem a vaříme než je rýže „al dente“. Během vaření doléváme vývar. Konzistence rizota má být lehce tekutá. Nakonec přidáme kuličky hrášku, máslo a strouhaný sýr. Rizoto podáváme s hovězími líčky. Nakonec zdobíme hráškovými výhonky pokapanými olivovým olejem.

  • C:\fakepath\rizot1
  • C:\fakepath\rizot2
  • C:\fakepath\rizot3