Babiččino vepřové trhané maso s mrkví a Plzeňské rozpeky
Autor receptu: Jiří Vodrážka
- vepřové trhané maso Krahulík
- 3 velké mrkve
- 1 cibule
- kostka zeleninového bujonu
- sů
- pepř
- olej
Na rozpeky
- 500g hladká mouka
- droždí
- vejce
- 50 g Hery nebo jiného tuku na pečení
- 250 ml teplého mléko
- špetka cukru a soli
Postup
Krok 1: Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájenou mrkev na kostičky, zeleninový bujon, sůl, pepř, opražíme a zalijeme vodou, dusíme do měkka.
Krok 2: Do hotové omáčky vmícháme vepřové trhané maso i se šťávou, zamícháme a prohřejeme.
Postup na rozpeky
Krok 1: Do mísy hladkou mouku, vejce a trochu soli, rozpuštěný tuk.
Krok 2: Do důlku rozdrobíme droždí, přilijeme vlažné mléko a cukr, necháme kynout.
Krok 3: Po vykynutí zamícháme, přikryjeme utěrkou a ještě 20min, necháme kynout.
Krok 4: Vypracujeme bochánk, které pečeme v troubě 180 C dozlatova.